top of page

En aktiv dag i og rundt Orklandbadet

Vil du oppleve en begivenhetsrik dag med strandlek, parkliv, ballspill, badeland og klatring? Ved Orklandbadet kan du oppleve alt på ett sted! Her finner du et unikt aktivitetstilbud for alle aldre. Fyll dagen med ulike former lek, trening, mat og avslapning, uansett vær og årstid.

Parkeringsplasser ved Orklandbadet

Ved Orklandbadet tilbys gratis parkering

Velkommen til Norges kanskje flotteste badeland

Rett ved Orkanger sentrum ligger et av Norges aller fineste aktivitetsområder. Orklandbadet åpnet som en del av Folkehelsesenteret i 2020, og det har blitt et mangfoldig anlegg med både badeland, klatrehall, treningssenter og kafeteria. Badet ligger rett ved strandområdet Gammelosen/Vannspeilet, hvor du finner både tre sandstrender, tursti rundt Vannspeilet, og et stort parkområde tilrettelagt for ulike aktiviteter. Dessuten ligger Orklahallen og Idrettsparken like ved. Er dette Norges mest mangfoldige friluftsområde? Ta med familien eller gode venner til en innholdsrik opplevelsesdag i Orklandbadet!

Parkering og inngang

Utenfor Orklandbadet finner du en stor parkeringsplass med gratis parkering. Derifra kan du gå rett inn i Orklandbadet, eller bare utforske området rundt. Du kan også ta buss og hoppe av ved Orkdal Sparebank i Orkanger sentrum, og følge skilting mot Grønøra/Orklandbadet. Det er gangvei helt ned til Orklandbadet.

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

I buldreveggene finner du ulike vanskegrader, og varierende grad av overheng. Du klatrer uten sikring, og lander mykt på madrassdekket under. Dette er god og morsom trening for både barn og voksne!

Klatreløypene er tydelig merket med vanskegrad, og de varierer fra nybegynnernivå til konkurranse på internasjonalt nivå. De fleste løypene kan klatres både med topptau eller på led (at klatreren klipper inn tauet i karabinkroker selv underveis).

Klatrehallen i Orklandbadet på Orkanger

I barneavdelinga kan ungene både klatre, hoppe, leke sisten eller gjemsel.

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

Høyt og lavt

Klatrehallen

Start gjerne dagen i Klatrehallen. Hallen henger sammen med Orklandbadet, og de har felles resepsjon. Du kan klatre med eget utstyr, eller leie det dere trenger av sko, tau og seler. I Klatrehallen finner du alt fra barneavdeling med klatrevegger, labyrinter, hoppe-avsatser og hengebro, til 370 m2 buldrevegger og 1000 m2 med klatreløyper. Både buldreveggene og klatreløypene har varierende vanskegrader, så her vil både nybegynnere og konkurranseklatrere finne noe som passer. Du kan også prøve rappellering, klatre med autobelay (selvsikring), eller hva med et strikkhopp med fritt fall på 5 meter?

Badeglede i Orklandbadet

Orklandbadet skaper glede for både store og små

Et livlig, men behagelig badeland

Orklandbadet

Etter en aktiv formiddag i klatrehallen vil det friste med et forfriskende besøk i badelandet. I resepsjonen får du et gummiarmbånd som styrer inngang og utgang. Båndet fungerer også som elektronisk nøkkellås til garderobeskapene.

 

Vel inne i badet er det bare å hoppe i det. Kanskje vil dere teste stupebassenget aller først? Velg om du vil hoppe fra kanten eller fra 1, 3 eller 5 meter. Etterpå kan dere teste sklia. Den er hele 75 meter lang, og den tar tida på deg. Kanskje setter du ny high score?

De yngste vil trives i barnebassenget, med regnbuesklie og vannsprut. Dybden her går slakt nedover fra 0 til 30 cm.

 

Etter stuping, hopping og skliing kan dere ta en tur i aktivitetsbassenget. Det kan friste med både motstrøm, bølgebasseng, boblebad og fontener. Det er også flere flyteleker tilgjengelig. Har du fortsatt energi å brenne av etter det, kan du velge mellom hele 6 konkurransebaner i idrettsbassenget.

Foto: Oda Røe / Allsidig Design

Overalt i Orklandbadet er det store vindusflater med flott utsikt mot Vannspeilet i Gammelosen. På uværsdager kan du duppe i det varme vannet imens regnet eller snøen pisker på rutene. Du kan også gå rett fra bassenget til uteområdet, hvor du kan sole deg like utenfor eller ta en dukkert i sjøen. Du kommer deg inn igjen ved å bruke armbåndet. Er du en skikkelig hardhaus kan du til og med løpe ut midtvinters og lage engler i snøen!

Etter lek og aktivitet frister det kanskje med litt avslapning. Da kan du finne roen i badstua, boblebadet eller i stillesonen i velværebassenget. Dere kan også gå til terapibassenget eller opplæringsbassenget, som begge ligger skjermet i egne rom. Her er det supert å øve på å svømme, eller bare å leke fritt.

 

Til sammen finner du hele 8 basseng i Orklandbadet. De varierer i temperatur, fra 27 grader i konkurranse- og idrettsbassengene, til 30 grader i aktivitetsbassenget, og 34 grader i de andre. Temperaturen i lufta er også behagelig. Her skal ingen måtte betale med verken blå lepper og hakkende tenner for moroa!

Parkere

Bade og nyte

Spill og lek

Orklandbadet på Orkanger i Orkland

Foto: Allsidig Design / Orklandbadet

Gomle Kafeteria spisested

Tid for påfyll

Gomle Kafeteria

Etter klatring og bading er det på tide med et måltid. I kafeteriaen Gomle finner du både burger, pizza, toast, kylling, club sandwich og et godt utvalg av is. Det er tre spiseområder; inne i bassengområdet, området tilknytta resepsjonen, samt sittegrupper i parken.

Smoothie fra Gomle er en stor favoritt

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

Foto: Allsidig Design

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

Middag med historisk sus

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

1986

Bergmannskroa

Etter besøket på industrimuseet kan du legge middagen til Bergmannskroa på Løkken. Her kan du nyte hjemmelaget mat av kortreiste råvarer. Lokalene er innredet med inspirasjon fra gruvemiljøet, og har blant annet flotte bilder fra gruvene. Om du er på farta kan du velge en ta-med-matboks, også denne fylt med hjemmelaget lokalmat.

Bårdshaug Herregård ble tegnet av Christian Thams, og stod ferdig i 1904. Dette var hjemmet hans i Norge, og rommene er bevart slik Thams innredet dem selv. Her kan du vandre gjennom blant annet havestua, som i sin tid var damenes stuer, og biblioteket, som var herrenes stuer, som er dekorert med Thams sine mange jakttrofeer. De ulike rommene er utsmykket med imponerende treskjærerkunst fra lokale håndverkere. Merk deg også herregårdsbadet, som på den tiden var mer teknologisk moderne enn badet på Slottet. Om du ønsker å overnatte kan du sove i for eksempel Baronessens værelse eller i Kongerommet, eller i moderne rom i de nyere delene av hotellet.

1904

Bårdshaug Herregård

Eventuelt kan du ta turen tilbake til Orkanger, og få middag og omvisning ved Bårdshaug Herregård. Ta gjerne Thamshavnbanen nedover igjen fra Løkken, eller ta buss fra Løkken stasjon. I restauranten Ministeren består menyen av retter basert på distriktets produsenter og kortreiste råvarer, samt gode viner og lokalt øl og akevitt. Den siste lørdagen i måneden kan du dessuten bestille en klassisk Afternoon Tea i en av de historiske stuene på herregården.

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

1893

Damphuset

Den historiske reisen kan avrundes ved Damphuset, som ligger nede ved sjøen på Orkanger. Damphuset er den siste gjenværende bygningen ved Strandheim Brug, bedriften hvor Thams produserte ferdighus. Dette historiske bygget fra 1893 er nå restaurert, og huser både selskapslokaler og spisested. Damphuset har blant annet åpent for servering av middag og lunsj flere dager i uken i sommersesongen.

Foto: Kajsa Selnes / Allsidig Design

Foto: Bårdshaug Herregård

Tekst: Anne Berit Grostad

Video: Allsidig Design

1916

Orkla Gjestebolig

Dersom muligheten skulle by seg, anbefaler vi en tur innom gjesteboligen på Løkken Verk. Orkla Gjestebolig ble bygd av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916, som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk. Stedet gikk i mange år under navnet Orkla Hotell, og  ble brukt av konsernet til å huse viktige gjester, holde selskaper, være en møteplass for offentlige funksjoner og overnatting til noen tilreisende.

 

Både Orkla Gjestebolig og Bergmannskroa drives nå av selskapet Orkla Herd. De store, herskapelige omgivelsene egner seg svært godt til både selskaper og konferanser, med mulighet for overnatting ved større grupper. Dessuten tilbereder de helt himmelske retter.

 

Gjesteboligen er stengt utenom private og offentlige arrangementer, men kanskje planlegger du en sammenkomst eller finner noe som frister i kalenderen?

Tekst: Allsidig Design og Orkla Herd

Orklandbadet

Mandag - fredag

11:00 - 20:00

Morgensvømming 06:30 - 08:00 tirsdag og torsdag

Lørdag og søndag

09:00 - 17:00

Klatrehallen

Mandag - fredag

08:00 - 21:00

Morgenklatring fra 06:30 tirsdag og torsdag

Lørdag og søndag

09:00 - 17:00

Gomle Kafeteria

Mandag - fredag

08:00 - 20:00

Lørdag og søndag

09:00 - 17:00

Foto: Allsidig Design

Tilbyr utleie av alt utstyr

Felles resepsjon med badelandet

Egen barneavdeling

Ulike vanskegrader

370 m2 buldrevegger

1000 m2 klatreløyper

Stupebrett på 1, 3 og 5 meter

Sklier

Kafeteria

Boblebad

Badstuer

8 basseng

Vannspeilet

Utenfor Orklandbadet finner du et hav av aktiviteter

Nyt parklek og strandliv

Rundt Orklandbadet

Etter måltidet kan dere runde av dagen med å utforske parkområdet utenfor Orklandbadet. Her finner du finkornet sandstrand, sandvolleyballbane, basketballbane, treningsapparater, minitrampoliner, hengekøyer og et stort friområde perfekt for enten ballek, sykling, sparkesykkel eller rulleskøyter.

 

Dessuten kan du ta turløypa på 2,2 kilometer rundt Vannspeilet, hvor du finner to andre sandstrender. Stranden lengst nord er oppbygd med handicapvennlig rampe. Idrettsparken med flere fotballbaner og løpebane ligger like ved, samt kjøpesenteret Amfi OTI.

Så sett av dagen til en aktiv og innholdsrik dag i og rundt Orklandbadet – et helt unikt folkehelseanlegg!

Foto: Oda Røe / Allsidig Design

bottom of page